Laden...

Parket schuren

Parket schuren

Om uw vloer weer mooi te maken is een goede voorbereiding belangrijk. Dat begint bij ons al bij het investeren in alle benodigde machines, middelen en materialen. Zo zijn onze machines bijvoorbeeld nooit ouder dan 3 jaar, hiermee kunnen wij zowel bedrijfszekerheid als optimaal resultaat garanderen. Wij hebben geleerd uit het verleden dat alleen de allerbeste schuurmaterialen, machines en middelen de beste en snelste resultaten geven.

Parket, Parketvloer, Schuren
Parket, Parketvloer, Schuren

Schuren met zirkonium en diamanten schuurmaterialen

Wij schuren exclusief met zirkonium en diamanten schuurmaterialen. Deze zijn veel kostbaarder dan de aluminium oxide varianten maar geven een mooier schuurbeeld en gaan langer mee. Tevens werken ze sneller waardoor u eerder van uw nieuwe mooie vloer kunt genieten. U wilt tenslotte toch het beste voor uw kostbare vloer?

Zo heeft u bij Proper Vloer zo kort mogelijk overlast van de renovatie zonder dat dit ten koste gaat van het resultaat.

Werkwijze

Uw vloer wordt in verschillende gangen geschuurd. Van grof naar fijn. Het is hierbij heel belangrijk dat de vloer volledig kaal is van de oude afwerklaag en dat vlekken en verweerplekken zoveel mogelijk zijn verdwenen. Ook moet de vloer volledig vlak gemaakt worden.

Standaard schuren wij vloeren die met olie afgewerkt dienen te worden drie maal en vloeren die gelakt moeten worden vier maal. Dit is erg belangrijk en gaat regelmatig verkeerd. Olie is namelijk een verzadigings product en lak een opbouwend product. Als er te fijn geschuurd wordt met de laatste gang kan de olie niet diep genoeg in het hout trekken waardoor de bescherming slechts korte duur is. Andersom, indien een lakvloer te grof na geschuurd wordt ontstaat de kans dat er te veel parketlak in het hout trekt waardoor de beschermlaag veel te dun is.

Na het schuren worden de kanten geschuurd met een kantenschuurder. Deze geeft altijd een vertekend beeld met de wals schuurmachine. Het is zeer belangrijk dat deze verschillende schuurbeelden mooi in elkaar overlopen. Dat gebeurd met de Rotex machine. Nadat deze machine zijn werk heeft gedaan is het tijd voor de delta schuurmachine. Hiermee worden alle kleine hoekjes geschuurd waar we met de grote machines niet kunnen komen. Als allerlaatste is er nog een elektrische schuurvijl. Met deze machine is het mogelijk om bijvoorbeeld achter radiator buizen te schuren. Nu het schuurwerk klaar is moet er alleen nog gepolijst worden. Dit gebeurt met een polijst machine met een Geardisk 3D. Deze machine zorgt in combinatie met de diamanten schuurpads voor een uitzonderlijk mooi schuurbeeld en resultaat.

Zoals u hierboven heeft gelezen is het schuren van een vloer vakwerk en dient door een professional uitgevoerd te worden. Op een zaterdag even naar de verhuurmaatschappij om een machientje te huren is echt veel te kort gedacht. Dat wordt echt nooit mooi. Ik heb al heel wat vloeren kunnen redden door toedoen van onkundige mensen maar soms is een vloer onherstelbaar beschadigd en moet deze compleet vervangen worden.

Parket, Parketvloer, Schuren

Contact

Contact Info

Ik wil meer weten!